juli 8

Promenadeorkestrets repertoire

0  comments

Promenadeorkestrets repertoire har altid har været med på ”tidens populære toner”: Derfor er repertoiret og nodearkivet gennem tiden vokset til flere tusinde titler og rummer en uvurderlig kulturskat hvad angår underholdningsmusikkens historie.

Det giver dog ikke samme mening i dag at tale om, at orkestret spiller samtidens populærmusik som det gjorde op til midt i 1900-tallet. Den ”elektriske” musik har for længst overtaget hit-listerne og – set i det lys – hensat et orkester som Promenadeorkestret til verden af i går. Alligevel vil det være helt forkert at betegne Promenadeorkestrets repertoire som et museum for svundne tiders populærmusik.

Med genren som kunstnerisk fundament dyrkes også et repertoire, der afspejler vor egen tid. En stor del af Promenadeorkestrets repertoire hentes naturligt nok i musik fra film og musicals. Denne musik er oftest instrumenteret for en besætning lig Promenadeorkestrets, og er rigt repræsenteret på orkestrets koncertprogrammer. Men herudover har orkestret med forbløffende publikumssucces også eksperimenteret med decideret nye kompositioner.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350